Werkgroep Behoud Dreyeroord wordt Stichting Behoud Erfgoed WO2 Gelderland

Met trots kan de werkgroep Behoud Dreyeroord melden dat de Stichting Behoud Erfgoed WO2 Gelderland een feit is.

Door het zijn van een stichting is de werkgroep een volwaardige gesprekspartner voor lokale overheden en andere partijen die betrokken zijn bij het behoud van historisch WO2 erfgoed. Hierdoor is het mogelijk daadwerkelijk een wezenlijke bijdrage te kunnen leveren aan het behoud van militair erfgoed zoals onlangs vastgelegd in de intentieovereenkomst van de Airborne gemeenten. Het eerste tastbare resultaat van deze intentieovereenkomst.

Het bestuur wordt gevormd door: Wiljo Pas, voorzitter, Sander Wolterink, secretaris, Gert-Jan Weierink, vice-voorzitter en Niall Cherry voor de contacten in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast is er ook een Raad van Advies waarin plaats hebben genomen de heren Willem de Beaufort onder andere oud-regiohoofd Staatsbosbeheer, bestuurder particuliere landgoederen en thans voorzitter Raad van advies van Geldersch Landschap & Kasteelen, de heer Eppie Klein hij was onder andere waarnemend burgemeester van Renkum en tot maart vorig jaar fractievoorzitter van de SGP-fractie in de Staten van Gelderland en de heer Bob Roelofs Griffier van de State van Gelderland, oud-raadslid in Arnhem en docent geschiedenis.

De Stichting is erg trots te mogen melden dat drie veteranen Geoff Roberts, John Crosson en George Barton, veteranen 7th. King’s own Scottish Borderers die in of bij hotel Dreyeroord gevochten hebben plaats hebben genomen in de Honorary Board.

De Stichting heeft nog een aantal vacatures in haar bestuur waar onder de functie van penningmeester en juridisch adviseur. Mocht u geïnteresseerd zijn dan kunt u contact opnemen met Sander Wolterink via sander.werkgroep@gmail.com. Wij nemen dan contact met u op.

De Stichting Behoud Erfgoed WO2 Gelderland kijkt uit naar een vruchtbare samenwerking met alle betrokken partijen.

Geplaatst in Dreyeroord, Persberichten en getagd met , , , , , .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *